آموزش درست کردن فسنجان (فسنجون) خوشمزه

تاریخ انتشار: 3 مارس 2014 دسته: آموزش اشپزی, غذای ایرانی 0 بازدید بدون دیدگاه
Share Button

آموزش درست کردن فسنجان (فسنجون) خوشمزه


آموزش  پخت فستجان




مواد لازم:

  • ران و سینه مرغ 3 قطعه
  • مغز گردو 150 گرم
  • پياز 1 عدد بزرگ
  • رب انار 2 قاشق غذاخوري
  • شكر 1 قاشق غذاخوري
  • نمك به اندازه كافي
  • روغن 3 تا 4 قاشق



طرز تهيه:

پياز را رنده ريز كنيد روي حرارت بگذاريد تا آب پياز تبخير شود سپس با روغن تفت دهيد.

گردو را در آسياب بريزيد تا پودر شود. از تمام قسمتهاي مرغ غير از بال و گردن مي توانيد استفاده كنيد.

بعد از تفت خوردن پياز، گردو را ريخته با حرارت كم مرتب هم بزنيد تا رنگ گردو تيره شود. رب انار را هم اضافه كنيد و بعد از كمي تفت دادن، 4 پيمانه آب بريزيد. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت ملايم 1 تا 2 ساعت بپزد تا گردو به روغن بيفتد.

در قابلمه ديگري مرغ را با 3 تا 4 قاشق روغن تفت دهيد تا طلایی شود و با نصف استكان آب بپزید.

روغن را تا می توانید کم مصرف کنید چون گردو و مرغ هر دو، روغن پس می دهند و اگر روغن را زیاد بریزید خورشت چرب می شود. مرغ نبايستي له شود يا از هم برود بلكه مرغ را نیم پز بردارید چون بقیه پخت آن باید با گردو انجام شود.

برخی ران و سینه مرغ را به طور کامل در خورشت می اندازند و برخی برای خوردن آسان تر آن، قطعات مرغ را کوچک و اندازه جوجه کباب می کنند و سپس سرخ می کنند.

مرغ نیم پز، نمک و شکر را به گردو اضافه كنيد. حدود 30 تا 40 دقیقه دیگر زمان می خواهد تا خورشت جا بیفتد و غلیظ شود. این خورشت غلیظ تر از دیگر خورشت هاست. 

تنظيم ميزان رب انار و شكر بايد به گونه اي باشد كه مزه ترش و شيرين یا ملس دهد و در اصطلاح «مي خوش‌» باشد. قبل از خاموش كردن اجاق حتماً خورشت را مزه كنيد و مزه ترش و شيرين را تنظيم كنيد. هنر ساخت فسنجان در تنظيم همين مزه است!

پخت فسنجان

برخی فسنجان را به جای مرغ با کوفته ریزه تهیه می کنند و بیشتر می پسندند برای تهیه کوفته ریزه هم می توانید پیاز را رنده ریز کنید و آب پیاز را گرفته و در خورشت بریزید سپس گوشت چرخ کرده گوساله، ادویه، نمک و پیاز رنده شده را ورز دهید و به گلوله های کوچک و هم اندازه در آورید. کوفته ریزه ها را با روغن کم، تفت دهید و در 20 دقیقه آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.

شما می توانید خورشت فسنجان را یک بار با مرغ و بار دیگر با کوفته ریزه امتحان کنید تا ببینید کدام را می پسندید.

در برخی از شهرها، به جای رب انار، از شیره انگور در فسنجان استفاده می کنند.

این خورشت لذیذ و آسان معمولا با پلو سفيد صرف می شود. خصوصا در فصل سرد سال و برای نهار بسیار خوشمزه است نوش جان!!

سميه مظفري

Share Button
لینک های جذاب و باحال

سحر قریشی با گرمکن ورزشی در حال رخت شستن+عکس

پزشک قلابی اندام دختران را عمل زیبایی می کرد (عکس)

دختر مصری عکس های برهنه خود را منتشر کرد / عکس

رابطه ی این خانم با 98 شوهر در طول 9 ماه !

عکسهای جدید و جالب جنیفر لوپز با ست لباس صورتی

زن زیبای دو متری تاحالا دیده بودی ؟

گروه یاهو